måndag 20 juli 2009

Nytt göspass

Resultatet av förra nattens göspass på Mjörn. Tre fick följa med hem, största 4480 g. Långt kvar till den omöjliga 6-kilosen. Det var en blåsig och trist natt, fick dock dessa efter flera timmars väntan. Alla tog som vanligt på röd/vit Nils Master.

21 kommentarer:

Anonym sa...

slår man ihjäl alla under 6kg så blir det svårt för dem att nå gränsen..eller

sweAngler sa...

eller så kommer dom andra som är kvar i sjön att växa fortare o bli större..
fina gösar

Fredrik Nilsson sa...

Finns nog smågös så det räcker.....

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Respektlöst! Kallar du 4-kilosgösar för smågös, får du "kamma" dig. Dom skall givetvis återutsatts i stället för att finansiera ditt fiske.

Fredrik Nilsson sa...

OK, kanske lite slarvigt uttryck. Men att ta hem ett par fiskar ska man väl inte få skit för? Jag returnerar absolut de flesta gösar och tar bara hem för att glädja familjen (och muta dem för att få komma ut fler gånger).

Team Hinden sa...

Grattis till en fin fångst !!
Vi hade ett segt fiske natten därpå med för mycket vind tyvärr..

Ps..gösar på 3,5-4 kg i denna sjö räknar vi med som smågös o ingen har nog bedrivet C/R i samma utsträckning som ni "Tinca gubbar"
Ha det../ Ulf

Anonym sa...

Du som inte ens äter fisk Team Hinden ,och dunkar istort sett ihjäl all fisk du får ,lönar sig inte odlingarna längre så du måste livnära dig på fiskförsäljning..
Ursäkta svaret här men du har ju ingen egen gästbok..du verkar ju vara som du skriver ofta helt slut

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Usch, tror du sjönk i mångas ögon nu, inklusive mina.

Unknown sa...

Håller nog med Dan här lite. Det finns ingen fångstbegränsning på gös i Mjörn (än). En fyrakilos gös är ingen liten gös. Förvisso finns det många men folk som bloggar och sitter samman med andra trollingbloggar har ett större ansvar. Vi ASFF vill allra helst inte driva en linje mot mer begränsningar och har istället jobbat mycket med information och attityd på det lokala planet.

Fyrakilos finns det gott om , för att det är en stark kull.(orsaken hänger samman med en sommar för 7-8 år sedan) Och den som tror att man "gallrar ut" gösar i en biotop som Mjörn är ute på en liten kryssning, enligt min mening.
Det är inte en eutrof gösbiotop där stora mängder smågös står på tur.(finns sådana exempel)

Känner ju en del av er i Tinca och kan också intyga att c&r är ett naturligt inslag i deras/erat upplägg. Så dessa bloggar kanske ger ett litet falskt intryck.

MVH

fredda sa...

Att en 4 kilos gös kan starta en så intressant men onödig och olycklig debatt.

Jag har själv varit medlem i ASFF ett par år nu, jag har inte varit särskilt aktiv jag gick mest med för att stödja klubben och få tillgång till rampen vid klubbstugan. Jag kan inte påstå att jag via klubben fått nån info om gösfisket MEN jag vet att en del enskilda medlemmar har mycket starka åsikter mest om C/R.

Jag tror inte att det gynnar nån inblandad att börja tjöta om sånt här på bloggar o dyl - kommer debatten ut i media så kommer sportfisket få storspö av djurrättsaktivisterna - och det vill väl ingen ??
Nere i europa har dom ett rent helvete med "djurens vänner" odyl som saboterar och protesterar mot rekreationsfiske, metetävlingar och C/R. Det har gått så långt att det i vissa länder numera är förbjudet i lag att returnera en godkänd fisk !!!
Allt fiske som bedrivs i mjörn är i grund och botten oetiskt då det endast handlar om vår kära hobby och inte om överlevnad.
Alla mins väl hetsjakten mot bulefisket häromåret ?
Hur skulle det se ut om Josefsson traskade runt med pannlampa mitt i braxenfisket och ställde knepiga frågor om fiske efter lekbrax eller om han en söndagsmorgon skulle hitta en flytande storgös som inte klarade returneringen "trots att den simmade iväg så fint" ???

Ligg istället lågt med kritiken, ändra gärna reglerna till nästa år och blir ni uppjagade av nåt blogginlägg så lyft då luren och ring och prata med varandra.

Skall man ta hem en och annan matgös så måste det väl vara bättre att ta upp en fisk som lekt än en som inte hunnit bli lekmogen ännu sett ur ett rent fortplantningstekniskt vinkel ?

Ge faan i antydningar om fiskförsäljning - det är lågt, jävligt lågt...

/Riofredda
vi syns på sjön imörn kväll!

Anonym sa...

14 juli 2009 finns ett praktexempel på vårdslöshet med returnering av gös på Team hindens blogg http://teamhinden.blogspot.com/
,gissa vilken som står för det jo fredrik.Andersson team rio de la grästorp.
Beter man sig så ska man inte utala sig om sportfiske över huvud taget.
Visa dig inte i Mjörn mer är du snäll.

MVH en medlem i ASFF

fredda sa...

"Herr anonym" måste ha dålig koll på C/R...
Metoden med att släppa i en gös från en halvmeter ovan vattenytan är en mycket använd metod "over there" och jag fick tipset från en mycket erfaren lokal gösexpert och ASFF-medlem så metoden funkar även på mjörngös...

Gösta skräms av kontakten med vattenytan och gör ett kraftigt viftande med skjärtspolen och vips är gösta nere på kallare och mer syrerikt vatten.

Prova själv - fattar du inte så får du väl fråga nån mer erfaren gösfiskare ?

Jag har ju för tusan fått berömm-SMS från gräddan av ASFFáre efter Hindens lilla filmsnutt.

Vi syns på sjön imörn kväll !!
/rioponken
sluta skriva anonymt - det är glocalnet-lågt he he

Anonym sa...

vem är du Fredda
Såg inlägget när du kastade i gösen rakt i motorn ,är det ett bra sätt att returnera fisk.
Du måste sakna alla hästar i stallet om inte hela stallet.
Är du nån jävla moralskäring som ska bestämma hur folk ska bete sig eller?
De som har skickat beröm för din återsättning kan nog ha brist på hästar de med
Jens.Carlsson Karlstad

fredda sa...

inte faan var gösen i närheten av utombordarn - har du hört talas om IRONI nån gång ?

det är en filmsnutt om gösåterutsättning - inte hur man gör göspate...

Anonym sa...

Dessa proffs SPECIMENFISKARE erat sällskap är på denna sida!

För min del förstår ja inte hur man tur på tur på tur kan plocka fiskar i 3-4-5 kilos klassen en 3 4 stycken hur stor är ens frys då undrar ja?.

Ja som speciemenfiskare brukar retunera fisken som fångas då det är en av specimenfiskarens oskrivna regel va ja fått lära mig?

Och de me återutsättningen av gösen att kasta i den brukar fungera bra så de säger ja inget om.

men om man kollar på Vissas bloggar som skrivit i inlägget blir man ju bara så jävla förbannad på hur barnslig en vuxen/person kan va skrämmande.

Kanske blir så när en är esam å inte behöver be om lov att åka å fiska.


mvh fiskare som tröttnat på allt jävla skitsnack!!!!!

Fredrik Nilsson sa...

Nu får det vara slut med personangrepp på denna tråd. Själv vet jag att jag inte säljer någon gös och redan Dan gick över gränsen när han påstod att jag säljer min fisk. Jag har aldrig påstått att 4-kilosgösar är små utan menade att det finns en bra återväxt i sjön (slarvigt uttryckt). Jag skriver under på och tillämpar generell C/R men att det måste vara OK att ta med sig några matfiskar om detta inte strider mot några bestämmelser. Vad gäller återutsättning genom att kasta i fisken tillämpar jag själv det med framgång vid både röding och laxfiske. Det viktigaste är dock tiden som fisken exponeras i luft (ju kortare tid desto större chans att fisken överlever). Därför bloggar jag sällan fisk som jag returnerar vilket resulterar att det finns en överrepresentation av klubbade fiskar på bild. Ytterligare inlägg i debatten som inte bygger på fakta och enbart är personangrepp kommer att tas bort.

Unknown sa...

Ja, Nu har det gått lite över styr här :) ASFF har ingen officiell hetsjaktspolicy till att börja med. Det är undertecknad som förhandlat/r med fiskevårdsområdet i gösfrågorna på uppdrag av föreningen. Vi har ett samarbete sedan ett antal år tillbaka. Och i grund och botten bör vi föra en linje utan att man pekar finger åt folk. Anonyma inlägg är ingenting som vi kan stå för officiellt. (Typen som finns på Team Sushi sida är med lämplig)

Jag tycker mig känna igen svängarna från ett otal "no-kill" trådar på fiskesnack och dylikt och man kommer förstås ingen vart med överdrifter. Så man skall inte ta åt sig av onödiga angrepp. Det är inte konstruktivt på något vis.

2011 kan en begränsning vara aktuell, tills dess hoppas vi att folk försöker fiska så klokt som möjligt och tar sitt ansvar avseende informationspridning på internet.

Det "Freddan" syftar på stämmer. Det sk droppet är väldigt bra för återutsättning av gös. Har inte kollat på bloggen där men om man gör ett handfast drop (med huvudet neråt) så är det ofta det absolut bästa. Detta tillämpas både Holland och i USA med framgång. En annan variant som fungerar är returnering med en motvikt så att gösen kommer till den "nivå" som nappade på.

Vi ses därute !!

Unknown sa...

Ja du Fredrik. Just det faktum att du anses vara en erkänt skicklig och kunnig fiskare, gör att jag reagerar starkt på dina inlägg.

Jag får ofta frågan "har du fått nåt" när jag kommer in till bryggan. Visst, abborre, gädda, gös blir ofta svaret. Kan vi få se! Visst säger jag och plockar fram kameran och visar bilder på några av dagens fiskar på displayen.

Frågan är förstås oundviklig. Äter du inte fisk? Jo, jag gillar fisk och tar hem en fisk till middag när vi skall ha det lite festligt.

Sedan redogör jag kort för hur bra utrustningarna är nu för tiden och vilka fina hjälpmedel vi fått på senare tid (typ ekolod/gps/djupriggar/ elmotorer o.s.v.) För att inte tala om hur mycket kunskap man kan hämta på Internet om ett vatten INNAN man besöker det.

Det är här vi som skriver i bloggar kommer in. Vi har ett ansvar att sprida kunskap som för sportfisket framåt.

Det gör vi inte genom att skryta om att fiska fullt före kl.09 och annat trams man kan läsa om ibland. Inte är det intressant för andra med bilder på 1 eller 10 laxar i "coolern" heller....

Försöker numera kamma mig själv innan jag lägger ut något på bloggen. Fast även solen har fläckar sägs det :-)

Är "offline" nästa vecka) Då slipper ni mej :-)

Anonym sa...

Hela trollingsverige skrattar åt rios idiotiska inlägg som replikeras på likasinnade, man kan undra vad som är orsaken?